Charlotte Jornland, Simeon Hagstrom och Sofia Svensson anser att kristna behover bli forbattring villig att dejta

Charlotte Jornland, Simeon Hagstrom och Sofia Svensson anser att kristna behover bli forbattring villig att dejta

Singelsnack. Do antaga gallande storre oppenhet, tapperhet att utprova sig fram och undersöka webbplatsen att bade flicko samt killar tors greppa initiativ. Framfora

Kristen dejting – hur astadkomme herre?

Vart oppen tillsammans att n vill pricka e och tordas dejta inte med att genast tanka aktenskap. Hang tillsamman i e dynamisk samtal ifall singelskap och tranande i kyrkan.

Stereotypbilden fran kristen dejting: mota i ungdomsgruppen, elle kungen camp. Bliv alskande. Forlova sig, vig sig ungt samt darnast banka sig till vila tillsammans sin medspelare.

Antagligen ar det nago elak redogorelse, men Simeon Hagstrom, Sofia Svensson sam Charlotte Jornland avse att det befinner si odl massa i kyrkan tanker att det skall skrida mo. Fangad sjalva bryter dom till monstret. Do befinner sig all tre singlar trots att de passerat 25. Dom befinner si eniga forsavit att dejtandet i kyrkan blir svarare ju aldre man blir.

– frasch statistiskt finns det farre killar ann flicko i kyrkan. Mig kommer ihag nyarslagren i tonaren dar det gick ett par tjejer villig varje gosse. Och det blir inte forbattring tillsammans aren. Det kanns sasom forsavitt vi i kyrkan age en sortimen grandiost sasom Gotland medans allihopa andra kan valja av hela Sverige, uppge Sofia Svensson som arbetar saso baby- samt ungdomsledare i Betlehemskyrkan i Stockholm.

Det befinner si samt narvarande vi mots forut var intervju. Trots att trion inte kanner varandra flyter samtalet latt a borjan. Singelskap i kyrkan ar nagon sporja som engagerar.

Charlotte Jornland, som mot vardags befinner sig kurator, inneha likasa noterat det skrala utbudet bruten kristna killar. Hon har darutover lagt marke at att killarna i kyrkan enbart verkar onskan ha ett speciell typ av tjej.

– Som brud ska hane ick existera for ”pa”. Hane amna ick greppa initiativ, inte me lite lagmald rora sig i hans gang. Karl skal icke skrida fram, men a andra sida bidra blickar sam flabba – att flabba befinner si angelaget saso brud. Forsavit herre ager tur nog killen vagar komma fram.

– mi antaga att det ha delvis beror kungen att konsrollerna ar mer traditionella i kyrkan annu i ovriga samhallet. Vi lever ann med forestallningen att det befinner sig mannen saso skal greppa initiativ, uppge Charlotte sasom allena fatt upplev att det inte gatt sa bra nar hon forsokt provocer den normen.

– karl tender ju anfora att massa killar letar postum nagon som befinner si sasom deras morsa, och mammagenerationen frikyrkliga kanske varje f en annan art. Do anpassade sig i storre utstrackning mo ett traditionell kvinnoroll.

– Manga killar skulle formodligen tycka att det vore skont ifall tjejerna tog initiativ, samtidigt saso foraldragenerationen fortfarande bestar en slags idea.

– Det skulle kunna vara det, det finns ju finemang folk dar. Andock vi befinner sig ick sa enastaende gallande att dejta.

Kristen dejt

– Nar jag varje yngre varenda det e frekvent foreteelse att tjejerna i kyrkan blev tillsammans tillsammans aldre killar. Ibland varenda det icke-troende killar sasom kom till kyrkan sam raggade darfor att de hade fatt lyssna pa att det fanns snygga flickor darbort. Sjalv sam mina kompisar kunde ju icke riktigt borja bjuda ut 11-aringar sa vi tankte att vi skulle avvakt tills vi blev aldre och att de yngre tjejerna emedan skulle vilja hava oss. Andock mi vet inte hursa det aldrig blev odl.

– Det saso likasa ar problematiskt tillsammans dejting i kyrkan befinner si att karl traffa odla mycket pa skild samlingar. Om karl vill dejta nagon tillat herre evig vaga det kontra risken att provocera den vackra gemenskapen i hemgruppen exempelvis.

– darnast inneha vi ett vision att hane maste finn riktig pa en gang, vilket astadkomme att karl blir mesig for att testa sig fram. Sjalv ar uppvuxen tillsamman nagon fotografi av att mi direkt skulle finn en pojkvan samt gifta undertecknad tillsamman honom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *